Aankomst op Eindhoven Airport

Als je op Eindhoven Airport aankomt, dan kan dat om verschillende redenen zijn. Je kunt aankomen per auto of bus om op het vliegtuig te stappen, of landen om vervolgens je reis op de grond voort te zetten, of je hebt een tussenlanding. Hier volgt meer informatie over de voorzieningen die de luchthaven Eindhoven biedt voor passagiers die er voor kortere of langere tijd verblijven. Eindhoven Airport is het grootste regionale vliegveld van Nederland, dat bestaat uit een militair en een civiel gedeelte. Vliegbasis Eindhoven is een militaire vliegbasis, het vertrek- en aankomstpunt voor militairen die naar het buitenland worden uitgezonden. Eindhoven Airport is het civiele gedeelte van de luchthaven, waar maatschappijen als Transavia, Ryanair, KLM Cityhopper, Corendon Airlines en VLM gebruik van maken.

Van en naar Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er rijdt iedere 10 minuten een bus tussen Eindhoven Airport en Eindhoven Centraal Station, deze rit duurt zo'n 15 à 20 minuten. Ook is er een bus die elk half uur van Best via Eindhoven Airport, Flight Forum, Acht en Woensel van en naar Eindhoven Centraal Station rijdt. Daarnaast is er een touringcar shuttle service tussen Eindhoven Airport en Amsterdam en Utrecht. De reistijd naar Utrecht bedraagt ongeveer 1 uur en een kwartier, naar Amsterdam bijna 2 uur. Behalve het openbaar vervoer zijn er altijd taxi's beschikbaar naast de terminal, die je ook via internet kunt reserveren.

Kom je met je eigen auto aan, dan kun je op Eindhoven Airport gemakkelijk en dichtbij parkeren, zowel voor korte als lange duur. Mindervaliden krijgen overigens korting op het parkeertarief, te verrekenen bij de servicebalie op vertoon van invalidenkaart en parkeerkaart. Heb je geen auto bij je dan kun je er een huren, op de luchthaven hebben een aantal gerenommeerde autoverhuurbedrijven een balie.

Restaurants

Je natje en droogje op Eindhoven Airport wordt verzorgd door Belvedair, dat een drieledig horeca-concept aanbiedt. Bij de twee Belvedair Small-verkooppunten, tegenover de incheckbalies en in de vertrekhal, kun je belegde broodjes, verse sappen, smoothies, koffie en frisdrank kopen, alles in meeneem-verpakking. Op de eerste verdieping van het luchthavengebouw vind je Medium en Large. Het Medium gedeelte is een buffet met veel verschillende overheerlijke en kraakverse producten, gepresenteerd op eilanden. Hier kun je kiezen uit bijvoorbeeld panini’s en belegde ciabatta’s, salade, soep en warme wok- en grillgerechten. Ook is er een ruime keuze aan dranken, koffie, ijs en diverse zoete versnaperingen. Op het panoramaterras grenzend aan Belvedair Medium heb je een prachtig uitzicht over het platform. Bij Belvedair Large kun je terecht voor een borrel met kleine hapjes in de lounge, maar ook voor een a la carte lunch of diner. Ook in deze sfeervolle ruimte heb je een mooi uitzicht over de start- en landingsbaan.

Hotels

In de buurt van Eindhoven Airport zijn er verschillende mogelijkheden tot overnachten. Zo vind je Novotel Eindhoven op een afstand van een halve kilometer van het vliegveld, goed te bereiken via de A2. Het hotel beschikt over een openluchtzwembad, een groot terras in de tuin en de omgeving biedt veel mogelijkheden tot ontspanning, zoals de rondom gelegen bossen met prachtige fiets- en wandelpaden en een golfbaan op een kilometer afstand. Het Campanile hotel Eindhoven ligt iets verder weg, tussen Eindhoven Airport en het stadscentrum van Eindhoven. In het centrum van Eindhoven liggen verder het Dorint Cocagne Eindhoven, het Holiday Inn Eindhoven, het Park Plaza Mandarin Eindhoven en het Best Western Hotel Pierre.

Winkelen

De AKO-shop is te vinden in de vertrekhal, dus voor iedereen toegankelijk. Ook vind je hier onder andere wenskaarten, plattegronden en wegenkaarten, papier- schrijfwaren, rookwaren, snoep, frisdrank, strippenkaarten voor het openbaar vervoer en telefoonkaarten. Eveneens in de vertrekhal tref je de winkel Aviflora aan, met een assortiment van (kunst)bloemen, bollen, zaden en ballonnen. Ook is er de winkel Before Take Off, waar je herenmode, accessoires en sieraden kunt vinden. Na de beveiliging bevindt zich tenslotte de winkel Shop & Fly. Hier vind je een uitgebreide selectie van parfums, luxe artikelen, rookwaren, alcoholische dranken en souvenirs.

Andere voorzieningen

Op Eindhoven Airport wordt de HotSpot-service van T-Mobile aangeboden. Dit is een draadloze breedband internetverbinding voor je laptop of PDA. Bij de AKO shop kun je kaarten kopen om van deze service gebruik te maken. HotSpot is gebaseerd op de WiFi-standaard, ook wel bekend als WLAN. Heb je geen laptop bij je, dan kun je gebruik maken van computers die zowel voor als achter de beveiliging staan opgesteld.

Het Business centre op de eerste verdieping biedt nog meer faciliteiten voor zakelijke reizigers. Het beschikt over een ruime foyer met receptie en zes ruimten voor vergaderingen en congressen, geschikt voor groepen van verschillende grootte. De diverse catering-arrangementen en het prachtige uitzicht vanaf het aangrenzende panoramaterras maken het je gemakkelijk om het nuttige met het aangename te combineren. Daarnaast is er een Business Room gecreëerd in samenwerking met T Mobile. Voor het gebruik van deze computerwerkplekken worden kaarten verkocht in de AKO Shop in de terminal.

Eindhoven Airport biedt daarnaast nog tal van faciliteiten zoals een fotokopieerapparaat, een pasfoto-automaat voor kleurenfoto’s, een visitekaartjes-automaat en een "Kiddyland" met diverse speelautomaten voor kinderen. Op de eerste verdieping van het luchthavengebouw bevindt zich de Traveldoctor, een medisch servicepunt bestaande uit huisartsen en assistenten speciaal voor reizigers.