Aankomst op de Luchthaven Oostende-Brugge

Als je op de Luchthaven Oostende-Brugge aankomt, dan kan dat om verschillende redenen zijn. Je kunt aankomen per auto of trein om op het vliegtuig te stappen, of landen om vervolgens je reis op de grond voort te zetten, of je hebt een tussenlanding. Hier volgt meer informatie over de voorzieningen die de luchthaven Oostende-Brugge biedt voor passagiers die er voor kortere of langere tijd verblijven. De luchthaven is kleinschalig en vooral gericht op vrachtverkeer. Toch heet de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge ook passagiers van harte welkom. Behalve kleine zakenvliegtuigen zijn er tal van chartervluchten naar zonbestemmingen in Spanje, Turkije, TunesiŽ en de Griekse eilanden. Zowel bij vertrek als aankomst geniet je van de vlotte afhandeling die mogelijk is door de kleinschaligheid van de luchthaven.

Van en naar de Luchthaven Oostende-Brugge

Met het openbaar vervoer kun je de luchthaven bereiken via het treinstation van Oostende. Van daar uit kun je een lijnbus naar Raversijde nemen, die stopt aan de luchthaven. Met de wagen is de luchthaven gemakkelijk bereikbaar via autosnelweg E40. De luchthaven biedt 24 uur per dag ruime parkeermogelijkheden aan tegen een redelijk tarierief. De huidige parkeerplaats ligt bovendien recht tegenover het luchthavengebouw, zodat je niet lang met je bagage hoeft te sjouwen.

Restaurants

De luchthaven biedt onderdak aan twee restaurants. Bij restaurant Belair kun je tijdens een gezellig diner, een vergadering of een bak koffie de vliegtuigen zien landen en opstijgen. Het restaurant en het cafetaria hebben een capaciteit van 400 personen en wisselende menu's en dagschotels.

Het restaurant Charles Lindbergh, genoemd naar de beroemde luchtvaartpionier, is befaamd om het serveren van de overheerlijke Belgica Mosselen, die door middel van de hangcultuur worden gekweekt aan de Vlaamse Kust.

Hotels

In Oostende, op een afstand van minder dan 4 kilometer van de luchthaven, vind je hotels in verschillende klassen, zoals Hotel Miramar, Hotel Primula en Hotel Glenn.